Onzekerheid overwinnen

Ervaar jij last van onzekerheid, vertoon jij symptomen van onzekerheid of wil je onzekerheid overwinnen? Hier op mijn blog kun je lezen hoe we onzekerheid tot op de wortel kunnen overwinnen. Ik ben Tom Nuyens oprichter van www.awake-academy.com en ik neem je mee via deze blog om jouw eerste stappen van deze angst te overwinnen.

Onzekerheid achter je laten en vanaf nu zelfzeker door het leven gaan?

Eerst wil ik met je delen; schaam je vooral niet voor het feit dat je onzekerheid ervaart. Onzekerheid is eigenlijk een ander woord voor angstig denken. Velen mensen zullen ooit in hun leven wel eens last krijgen van onzekerheid of angstig denken voordat hij of zij dit voorgoed kan oplossen. Het enige verschil bestaat er misschien in dat sommige mensen deze angsten beter weten te camoufleren dan anderen.

Beeld je eens in dat je in een donkere kamer zit. Helpt het dan om tegen die duisternis te gaan vechten, als je wilt zien?

Het enige dat helpt is heel simpel het licht aan te doen zodat dat alles zichtbaar wordt en het donker verdwijnt. Op diezelfde manier wil ik ook het licht aansteken met betrekking tot jouw onzekerheid. Gewoon door zichtbaar te maken wat het werkelijk is. Op die manier kan ook de werkelijke wortel overwonnen worden i.p.v. opgescheept te blijven met het symptóóm onzekerheid.

Onzekerheid overwinnen: waarom?

Heb jij dat ook, dat die onzekerheid zo enorm vermoeiend en beperkend kan werken? Daarom klinkt het misschien tegenstrijdig als ik je zeg dat het ook iets goeds kan voortbrengen. Het kan ons leven zelfs drastisch leuker, vrijer & succesvoller maken. Máár, als we de betekenis van onze onzekerheid niet zien, of die blijven negeren… Tja, dan blijven we alleen nog maar nog meer van die bekende vermoeiende extra bijverschijnselen ervaren. Zoals ons onrustig voelen, sterk zweten, rood worden, hartkloppingen, pijn in de borst, duizeligheid, benauwdheid of zelfs hyperventilatie.We ervaren een gevoel dat we nooit echt helemaal kunnen relaxen. Dat je jezelf nooit kan opladen en écht kan gaan genieten.

Na een tijdje gaat zich dat ook fysiek vertalen. We gaan ons verkrampen. Er trekt een verkrampt gevoel naar onze nek, rug & schouders. We voelen ons ook steeds minder krachtig, onze weerstand verminderd.  Steeds vaker zitten we minder lekker in ons vel met als logisch gevolg dat we vaker ziek worden.
En om hier voorgoed een einde aan te maken en een licht te werpen op deze onzekerheid of onze angstige gedachten, heb ik een tekeningetje voor jou bedacht. Bekijk mijn filmpje hieronder of ga rechtstreeks naar mijn web-site www.awake-academy.com/vrij