Natuurlijke-behandeling Reumatoïde artritis (RA)
Natuurlijke-behandeling Reumatoïde artritis (RA)
Vanaf de wortel tot en met symptomen voor eens en voor altijd.

Ken jij iemand met reumathoïde artritis?
Of ken jij iemand met symptomen van Pijn, zwelling en ontsteking, vermoeidheid, gewrichtsstijfheid, gewrichtsdeformatie, koorts, algemene malaise, ochtendstijfheid, en problemen met andere organen.

Deel de link van deze pagina dan met hen, of deel via de knoppen rechts.

Reumatoïde artritis (RA) is een complexe chronische auto-immuunziekte die niet alleen de gewrichten aantast, maar ook de algehele gezondheid kan beïnvloeden. Deze aandoening veroorzaakt ontstekingen in de gewrichten, slijmbeurzen en pezen, wat resulteert in pijn, zwelling en stijfheid. Typische gebieden die door RA worden getroffen, zijn de handen, voeten, knieën, polsen en enkels. Bovendien kan RA ook andere organen en weefsels aantasten, zoals reuma noduli, knobbels van ontstekingsweefsel die vaak in de buurt van de gewrichten te vinden zijn.

De kern van RA ligt in een ontregeld immuunsysteem dat de eigen lichaamscellen aanvalt, in plaats van alleen schadelijke indringers. Deze aanval leidt tot voortdurende ontstekingen die de gewrichten en gewrichtsbanden beschadigen. De schade kan variëren van slijtage tot ernstige vergroeiingen, waardoor de functie van de gewrichten beperkt kan raken.

Maar wat is de werkelijke oorzaak van het ontregeld immuunsysteem? En hoe kunnen we die oorzaak natuurlijk aanpakken?

Juist omdat ik op mijn achtste een levensbedreigende ziekte (Meningitis) had overleefd, wilde ik fanatiek alle gezondheidsrichtlijnen tot in de puntjes volgen. Daarbij waren een van de gezondste dingen die ik dacht te eten spinazie, zaden zoals groene thee, koffie, bonen en noten.

Ik begon mijn dag zelfs met een spinazie smoothie met selderij erbij.

Deze voedingsmiddelen worden bijna verheven tot superfoods in de gezondheidsrichtlijnen, dus blijkbaar had ik dat ook klakkeloos overgenomen en als waarheid beschouwd.

Ik vond het vreemd en frustrerend dat mijn auto-immuunziekte symptomen door dit naadloos te volgen toch niet weg wilden gaan, dus ging ik verder op zoek.

Sommige voeding bevat oxalaten.

Nu wat zijn oxalaten?

Oxalaten vormen in ons lichaam zeer kleine glasachtige kristallen die zich pas over langere tijd ophopen en zich overal in ons lichaam nestelen, waarbij ze steeds meer lichaamsfuncties blokkeren.

Oxalaten vormen bijvoorbeeld nierstenen.

In analogie kunnen we oxalaten vergelijken met zand dat langzaam in ons werkende uurwerk terechtkomt, waar we pas veel later achter komen wanneer we opeens uit het niets merken dat onze raderen van ons uurwerk vastlopen.

Klik hier voor wetenschappelijk verband tussen oxalaten en ziekte (Artritis).

Hoe kunnen we nu de accumulatie van oxalaten in ons lichaam stoppen.

Simple gezegd door een oxalaat-arm voedselgewoonte aan te meten.

Natuurlijk willen we dat deze kleine scherpe glasscherf kristallen gecreëerd door onze vertrouwde spinazie enz., zo snel mogelijk uit ons lichaam verdwijnen.

Symptomen van opgehoopte oxalaten zijn chronische ontstekingen, maag- en darmproblemen, buikpijn, krampen, diarree, misselijkheid, braken, pijn bij het plassen, lichaamspijn, Reumatoïde artritis, gewrichtspijn, zwelling, stijfheid, pijn, warmte, roodheid, vermoeidheid, gewrichtsstijfheid in de ochtend, verminderde mobiliteit, gewrichtsvervorming, griepachtige symptomen… . Ik vond het verrassend om te merken dat mijn auto-immuun symptomen eerst verergerden voordat ze genazen.

Alles in het leven wat optimaal leeft, stroomt te volle (bloedstroom, ademhalingsstroom,…) en alles wat blokkeert, functioneert minder en evolueert uiteindelijk naar een flat-line, als we de oorzaak niet aanpakken.

Kortom, om optimaal te functioneren en te stromen, willen we ons ontdoen van vastzittende oxalaten. Het verminderen van extra toevoeging van oxalaten, kunnen we op een natuurlijke manier doen door al een dieet te volgen met een laag oxalaatgehalte.

Nu we weten hoe de blokkades in ons lichaam terecht komen en hoe we deze toevoeging kunnen stoppen, zijn we klaar om op een natuurlijke manier alle oxalaten uit ons lichaam te verwijderen en de schade van deze glasscherf-achtige kristallen te laten herstellen en ons lichaam bedoeld te laten optimaliseren door de intelligentie van de natuur zelf.

Het goede nieuws is, dat we deze glasscherf achtige blokkerende kristallen veilig uit ons lichaam kunnen verwijderen zonder te opereren, medicatie of schokgolven zoals bij nierstenen, tezamen met eventuele andere fysieke blokkades die ons stijf stram en oud doen voelen.

Nu ben je klaar voor de volgende stap, om de echte oxalaten-verwijdering, heling en optimalisatie, tezamen met eventuele andere fysieke blokkades, hetzij als tijdelijke tool hetzij als nieuwe gewoonte, dankzij de intelligentie van de natuur zelf te gaan ervaren.

Op diezelfde manier heb ik mij niet enkel een klein beetje, maar volledig bevrijd van mijn auto-immuun huidziekte en gewrichten-pijn, vanaf de wortel tot en met elk symptoom.

Ik zie je in de volgende stap: klik hier.

Alvast bedankt om mee bewustzijn rond natuurlijke gezondheid vanaf de wortel tot en met elk symptoom te helpen delen.