Faalangst overwinnen

Last van faalangst, vertoon jij symptomen van faalangst of wil je faalangst overwinnen? Hier op mijn blog kun je lezen hoe we faalangst tot op de wortel kunnen overwinnen. Ik ben Tom Nuyens oprichter van www.awake-academy.com en ik neem je mee via deze blog in jouw eerste stappen om deze angst te overwinnen.

Faalangst overwinnen!  Voor altijd, vanaf de wortel.

Eerst wil ik met je delen dat je jezelf niet hoeft te schamen voor het feit dat je faalangst ervaart. Faalangst is eigenlijk een ander woord voor angstig denken. Vroeg of laat krijgt iedereen wel last van faalangst of angstig denken voordat hij of zij dit voorgoed kan oplossen. Het enige verschil bestaat er misschien in dat sommige deze angsten beter weten te camoufleren achter een masker dan anderen. Dat is natuurlijk totdat dit masker in elkaar valt. Beeld je eens in dat je in een donkere kamer zit. Helpt het dan om tegen die duisternis te gaan vechten, als je wilt zien?

Het enige dat helpt is heel simpel het licht aan te steken zodat dat alles zichtbaar wordt en dat de duisternis vanzelf verdwijnt. Op diezelfde manier wil ik ook het licht aansteken met betrekking tot faalangst. Door gewoon zichtbaar te maken wat het werkelijk is. Op die manier kan ook de werkelijke wortel overwonnen worden in plaats van opgescheept te blijven met het symptóóm faalangst.

Faalangst overwinnen: waarom?

Heb jij dat ook, dat die faalangst enorm vermoeiend en beperkend kan werken? Daarom klinkt het misschien tegenstrijdig, maar het goede nieuws is dat faalangst wel degelijk een positieve functie heeft. Zelfs om ons leven drastisch leuker, vrijer & succesvoller te gaan maken. Máár, als we de betekenis van onze faalangst echter niet zien, of die blijven negeren… Tja, dan blijven we alleen nog maar nog meer van die bekende vermoeiende extra bijverschijnselen ervaren. Zoals ons onrustig voelen, sterk zweten, rood worden, hartkloppingen, pijn in de borst, duizeligheid, benauwdheid of zelfs hyperventilatie.
We ervaren een gevoel dat we ons nooit echt helemaal rustig voelen en kunnen relaxen. Dat je jezelf nooit kan opladen en écht gaan genieten.

Naar verloop van tijd gaat zich dat ook fysisch/fysiek vertalen. We gaan ons verkrampen, een verkrampt gevoel trekt naar onze nek, rug & schouders.
We voelen ons ook steeds minder krachtig, onze weerstand verminderd.  We gaan ons minder in ons vel voelen met als logisch gevolg dat we meer ziek worden.
En om hier voorgoed een einde aan te maken en een licht te werpen op deze faalangst of onze angstige gedachten, heb ik een tekeningetje voor jou bedacht. Bekijk mijn filmpje hieronder of ga rechtstreeks naar mijn web-site www.awake-academy.com/vrij