Bij een auto-immuunziekte richt uw immuunsysteem zich tegen uw eigen lichaam. Bij een auto-immuunziekte worden door uw eigen immuunsysteem (per vergissing) gezonde en goed werkende cellen in uw lichaam aangevallen. Dit kan ontstekingen veroorzaken, onder andere in uw huid.

Auto-immuunziekte oorzaak natuurlijk aangepakt
Auto-immuunziekte oorzaak natuurlijk aangepakt

Blokkade, ontsteking of ziekte kunnen ook ontstaan door beschadiging in ons lichaam. In deze stap ontrafelen we de oorzaak van deze beschadiging, die volgens wetenschappelijke studies zelfs de oorzaak is van alle ziekten, inclusief onze mentale aandoeningen, en het mechanisme hoe dit leidt tot auto-immuunziekten huidziekte, Reumatoïde Artritis, multiple sclerose.

Vervolgens gaan we bekijken hoe we zelf deze blokkades natuurlijk kunnen wegnemen, zodat ons lichaam weer natuurlijk kan functioneren of stromen.

Deze oorzaak heeft te maken met beschadiging van ons maag-darmkanaal.

Ons maag-darmkanaal vormt een barrière tussen onze innerlijke biologische wereld en onze externe omgeving. Deze beschermende barrière, slechts één cel dik, is bedoeld om alleen nuttige voedingsstoffen op te nemen en ons te beschermen tegen schadelijke externe stoffen. Aan de andere kant van deze dunne beschermingslaag bevindt zich ons immuunsysteem.

Wanneer er gaten of lekken ontstaan in deze beschermende barrière met de buitenwereld, bekend als ‘leaky gut’, en er onbedoelde stoffen doorheen komen, ontstaan er tal van blokkades of ziektesymptomen, zoals depressie, chronische vermoeidheid, autisme, schizofrenie, enzovoort.

Nu willen we natuurlijk weten hoe deze gaten in onze dunne beschermingslaag ontstaan die onze externe wereld scheidt van ons immuunsysteem. Ook hier wil ik je vooraf vriendelijk waarschuwen dat wat wij beschouwen als gezondheidsrichtlijnen van onze artsen, studies, enzovoort, mogelijk juist bijdraagt aan deze gaten of aan deze lekkende darm, met tal van fysieke en mentale blokkades of ziektesymptomen als gevolg.

De gaten in onze beschermingslaag worden logischerwijs veroorzaakt door gifstoffen uit plastic flessen en planten die bespoten zijn met pesticiden zoals Roundup. Wat mij nog meer verbaasde was de wetenschappelijke studie over voorgeschreven medicijnen zoals antibiotica, die deze onderliggende oorzaak van de meeste ziekten, namelijk het creëren van gaten in onze essentiële beschermingslaag van ons maag-darmkanaal, juist bevorderen. Maar zelfs ontstekingsremmers zoals ibuprofen of zelfs gewone aspirine, zoals aangetoond in de wetenschappelijke link hieronder, veroorzaken ook gaten in onze veilige beschermingslaag (wetenschappelijke studie). Het besef dat deze voorgeschreven medicijnen lekken in ons maag-darmkanaal bevorderen en dus zowel toekomstige fysieke als geestelijke ziekten bevorderen, deed me bijna van mijn stoel vallen. Vooral toen ik besefte dat de ziektesymptomen die veroorzaakt werden door de voorgeschreven medicatie, zoals ontstekingsremmers, opnieuw behandeld werden met nieuwe voorgeschreven medicatie, zoals ontstekingsremmers, begon ik te twijfelen aan de effectiviteit van dit proces. Afgezien van een enorm gesponsord verdienmodel voor sommigen en misschien een tijdelijke onderdrukking van het symptoom, terwijl de onderliggende oorzaak van verdere ziekte wordt bevorderd, zie ik op dit moment geen enkel voordeel. Jij wel?

Ben je klaar voor de volgende schok met betrekking tot de gezondheidsvoorschriften?

Ik heb altijd geleerd dat havermout, brood, pasta, ontbijtgranen, granola, crackers, vooral de volkoren, rogge of spelt varianten, erg gezond zijn, vooral om onze maag- en darmwand te reinigen. Houd je vast, want het blijkt dat deze voedingsmiddelen erg rijk zijn aan gluten. En nu blijkt uit de wetenschappelijke studie hieronder dat gluten bij ‘alle’ mensen lekkende darmen veroorzaken, niet alleen bij mensen die er gevoelig voor zouden zijn. Met andere woorden, daar waar ik altijd dacht dat ik goed bezig was met mijn havermout, was ik eigenlijk gaten in mijn beschermingslaag aan het creëren en dus ziekte in mijn lichaam aan het bevorderen. Maar het gaat nog veel verder dan dat. Toen ik ontdekte dat de zogenaamd gezonde gluten in bijvoorbeeld volkorenbrood of volkorenpasta ook de oorzaak bleken te zijn van mijn auto-immuun huidziekte, kon of wilde ik het bijna niet geloven.

Wanneer onze immuuncellen gaten in onze darmwand detecteren, slaan ze alarm door ontsteking door het hele lichaam te verspreiden.

Nu, hoe hangt het verband tussen een ‘leaky gut’ en auto-immuunziekten zoals huidziekten, auto-immuun schildklierproblemen, lupus of multiple sclerose (MS) in elkaar?

Via deze wetenschappelijke studie wordt het verband tussen een lekkende darm en auto-immuunziekten uitgelegd. Chronische ontstekingsreacties als gevolg van een ‘leaky gut’ kunnen het immuunsysteem volledig ontregelen, overweldigen en aanzetten tot het aanvallen van lichaamseigen weefsels, wat de basis vormt van auto-immuunziekten.

Ik begrijp dat deze realisatie voor jou net zo schokkend kan zijn als voor mij, maar geen zorgen, deze en nog een paar volgende schokkende realisaties zijn bedoeld in jouw voordeel als een deur naar het nemen van nieuwe beslissingen die het lichaam deblokkeren en optimaal gezond laten stromen. Wanneer je klaar bent voor de volgende stap naar deze deur, klik dan op deze volgende stap en ik help je graag bij heel het proces, wat mijn niet een klein beetje, maar compleet heeft bevrijd van mijn auto-immuunziekte, die zich zowel vertaalde naar mijn huid als gewrichten.

Klik hier om jouw natuurlijke bedoelde optimale levenskwaliteit terug te nemen. Vanaf de wortel tot en met elk symptoom, op een puur natuurlijke manier.

Ken jij iemand met een auto-immuun ziekte zoals Reumatoïde artritis, Lupus erythematosus, Multiple sclerose (MS), Type 1 diabetes, Ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa, Sjögren-syndroom, Auto-immune thyroiditis (bijvoorbeeld Hashimoto’s thyroiditis), Vitiligo, Psoriasis, Coeliakie, Alopecia areata, Type 1 diabetes mellitus, Auto-immune hepatitis, Pernicieuze anemie, Myasthenia gravis, Sclerodermie, Auto-immune trombocytopenie, Addison’s disease (bijnierschorsinsufficiëntie), Graves’ disease?
Deel de link van deze pagina dan met hen, of deel via de knoppen rechts.

Alvast bedankt om mee bewustzijn rond natuurlijke gezondheid vanaf de wortel tot en met elk symptoom te helpen delen.