Met de recente aanslagen op onder andere de luchthaven Zaventem in Brussel vandaag, 22 maart 2016 wil ik graag iets met jullie delen. Het is een boodschap die diep bij mij geworteld zit en ik iedere dag wel de wereld in zou willen helpen. Een boodschap waarvan ik je wil uitleggen waarom ik denk dat terrorisme helpt én boven alles hoe ik denk dat dit soort gedrag kan stoppen wanneer er dingen vanaf de wortel opgelost worden.

Waarom Terrorisme werkt en hoe we dat kunnen stoppen voor altijd

Om je eenvoudig uit te leggen hoe dat ik denk dat dit het beste kan, heb ik eerst een vraag voor jou.

Stel je voor dat je in een donkere kamer zit en je zou willen dat je helder en licht kon zien, helpt het dan voor jou om tegen de duisternis te vechten? Of zie je dan nog steeds duisternis?

 

Het enige dat je kunt doen om die duisternis te laten verdwijnen is door het licht aan te doen.

Terroristische aanslagen goed, waarom?

En precies op die manier wil ik het licht schijnen op de donkerte die terrorisme met zich mee brengt. Licht schijnen op deze donkerte zodat deze verdwijnen kan.

Volgens mij is de donkerte die terrorisme met zich mee brengt namelijk de afwezigheid van licht. En licht is hét middel om donkerte te laten verdwijnen. Zoals liefde hét middel is voor de donkerte rondom pijn, agressie, angst, twijfel & terrorisme. Het licht aan doen in dit geval vertaald zich naar meer liefhebben rondom ons. Donkerte met donkerte bestrijden gaat ons geen licht brengen dat weten we al.Agressie met agressie bestrijden zal dus ook alleen maar agressie in stand houden. Zo is het een logisch gevolg dat angstig reageren op angstige berichtgeving, angst in stand zal houden. Eigenlijk het tegenover gestelde van iets dat we graag met elkaar willen. Licht…

Wanneer we kiezen om ons eigen licht aan te steken door geen oordeel te hebben in wie we wel of niet liefhebben en daardoor mensen niet langer afscheiden, zal licht als een logisch gevolg zijn uitwerking hebben.

Ons oordeel over anderen, dat deze volgens ons ergens nog duisternis ‘zijn’, zegt exact waar wij zelf nog niet schijnen…

Laat ik een voorbeeld geven; wanneer je zou oordelen over een fundamentalist, kun je dan wellicht het oordeel oplossen door onszelf de volgende vragen te stellen >

“Waar zijn wij zelf nog fundamentalist?” & “Is er de wil om dit binnen onszelf op te lossen”?

Wanneer deze vragen met bijbehorende acties in vele gevallen vrij zouden komen zou er volgens mij een stralende bundel licht vrij komen. Het licht dat gecreëerd wordt door iedereen om jezelf lief te hebben, ongeacht welke schaduw hij of zij heeft volgens jouw oordeel, dan kan er alleen maar licht overschieten.

Laten we 1 ding heel duidelijk vast stellen, licht is niet afhankelijk van schaduw. Sterker nog wanneer licht schijnt van alle kanten, is er geen ruimte voor schaduw.

Dat brengt mij bij mijn laatste inzicht voor nu;

In plaats van oordelen over hoe donker terrorisme is, of overal te verspreiden hoe onveilig wij ons voelen kunnen wij allemaal individueel de verantwoordelijkheid nemen een andere keuze maken. Bijvoorbeeld om onze aandacht te richten op liefde voor elkaar en dat zo veel mogelijk te delen.

Ik geef graag een voorbeeld en wil tegen jullie allemaal uitspreken zonder vooroordelen, afscheiden of uitsluiting; ik heb liefde en daarmee licht voor jullie allemaal.

 

 

www.awake-academy.com


Leave a Reply

Your email address will not be published.